fbpx

Polityka prywatności

W naszej witrynie używamy technologii, takich jak pliki cookie, które służą do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu. Przez dalsze aktywne korzystanie z naszego portalu wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych na zasadach określonych w polityce prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć. Można to zrobić poprzez zmianę ustawień przeglądarki lub opuszczenie portalu.

1. Kto będzie administratorem Twoich danych?

Rev Group sp. z o.o.
ul. Zacisze 7/9
31-156 Kraków
NIP xxxxxxxxx

2. Pozostałe definicje:

Portal – portal internetowy CrypS.pl
Cookies – małe pliki zapisujące dane ustawień strony (np. język), logowania itp., przechowywane dzięki przeglądarce,
Użytkownik – osoba fizyczna, osoba prawna lub jednostka organizacyjna niebędąca osobą prawną zapoznająca się z treścią Portalu
Kodeks Cywilny – ustawa z dnia 23 kwietnia 1964 r. (Dz.U. Nr 16, poz. 93 ze zm.),
Regulamin – regulamin świadczenia usług drogą elektroniczną w ramach Portalu, w myśl art. 8 Ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną,
RODO – Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE

3. Dlaczego przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Na podstawie prawnej – uzasadnionego interesu przetwarzamy dane związane z Twoją aktywnością na Portalu. Przetwarzanie to obejmuje:

  • instalowanie w Twojej przeglądarce plików Cookies lub innych podobnych technologii pozyskiwanych, gdy odwiedzasz nasz Portal
  • numer IP
  • adres mailowy (osoby zapisane dobrowolnie do naszego newslettera, dodające komentarz, wpis na forum lub dodające opinie)
  • imię/nazwisko (osoby podające imię lub nazwisko jako „nick” przy dodawaniu komentarza, opinii lub wpisu na forum)

4. Przetwarzamy je w następujących celach:

  • IP – w celu bezpieczeństwa i wyeliminowania nadużyć w systemie komentarzy (uzasadniony interes prawny administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO)). Twoje dane osobowe będą wykorzystywane dla organów ścigania (policja, prokuratura) którym jesteśmy zmuszeni je przekazywać w odpowiedzi na stosowne wezwania.
  • Cookies:a) dostosowania zawartości stron internetowych Portalu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Portalu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Portalu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;

    W ramach Portalu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

    Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Portalu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Portalu reklamodawców oraz partnerów. Odbiorcą informacji z cookies jest Google LLC.

    Polityki prywatności ww. Zaufanych Partnerów znajdują się odpowiednio pod adresami:
    https://policies.google.com/privacy?hl=pl

    Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

    Większość przeglądarek umożliwia użytkownikom kontrolowanie plików cookie w ustawieniach preferencji. Użytkownicy powinni przeczytać politykę ochrony prywatności tych przeglądarek, aby poznać ich zasady korzystania z plików cookie. Ograniczenie możliwości ustawienia plików cookie może pogorszyć ogólną jakość korzystania ze stron internetowych.

    Aby zablokować pliki cookies lub uniemożliwić tylko niektóre funkcje, należy zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

    Google Chrome (link)

    Mozilla Firefox (link)

    Internet Explorer (link)

    Opera (link)

    Safari (link)

  • Newsletter – osobom, które w tym celu podały swój adres e-mail, świadczymy usługę newslettera CrypS.pl. Podanie danych przy zapisaniu się na newsletter (adresu e-mail) jest dobrowolne, ale niezbędne do wysyłki newslettera.Po zapisaniu się do newslettera będą Państwo otrzymywać informacje, w szczególności związane z nieuczciwymi podmiotami działającymi w branży kryptowalut (tzw. SCAMy). Informacje zawarte w newsletterze mogą stanowić informację handlową, w rozumieniu art. 2 ustawy z 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną, która dotyczyć może zarówno Portalu, jak i jego partnerów.Dane osobowe są przetwarzane:
    1. w celu świadczenia usługi wysyłki newslettera – podstawą prawną przetwarzania jest niezbędność przetwarzania do wykonania umowy (art. 6 ust. 1 lit. b) RODO);
    2. w przypadku kierowania do użytkownika treści marketingowych w ramach newslettera Portalu – podstawą prawną przetwarzania, w tym profilowania jest nasz uzasadniony interes (art. 6 ust. 1 lit. f) RODO);
    3. w celach analitycznych i statystycznych – podstawą prawną przetwarzania jest nasz uzasadniony interes, (art. 6 ust. 1 lit. f) RODO);

    Wiadomości newslettera mogą być wysyłane codziennie.

    Mogą Państwo w każdej chwili zrezygnować z otrzymywania naszego newslettera – przez kliknięcie stosownego linka zamieszczonego na końcu każdej wiadomości.

5. Komu ujawniamy Twoje dane osobowe

Twoje dane osobowe ujawniamy w wymaganym zakresie organom administracji państwowej, uprawnionym do tego z mocy prawa (jak np. policja, prokuratura).
Twoje dane osobowe przetwarzane są w systemie informatycznym, znajdującym się w części w tzw. publicznej chmurze obliczeniowej dostarczanej przez podmioty trzecie.

Musisz również wiedzieć, że w naszej działalności korzystamy ze wsparcia wyspecjalizowanych zewnętrznych podmiotów, które mogą lub muszą mieć dostęp do niektórych Twoich danych – są to podmioty świadczące dla nas usługi z zakresu:

  • obsługi technologicznej systemu (HITME.pl)
  • w celach analitycznych (Google)

Część danych może być przekazywana poza Europejski Obszar Gospodarczy – w szczególności administratorom portali społecznościowych (Facebook, Twitter, Google, Linkedin), gdy czytelnik za pośrednictwem naszego Portalu udostępni artykuł w tym serwisie.

Jest to podyktowane zlokalizowaniem centrów przetwarzania danych tych firm. Jest to zgodnie z unijnym zasady przekazywania danych osobowych z Unii Europejskiej do Stanów Zjednoczonych (w oparciu o tzw. standard privacy shield).

6. Jak długo będziemy przetwarzać Twoje dane osobowe

Okres przetwarzania danych osobowych zależy od rodzaju świadczonej usługi i celu przetwarzania.

Jeśli współpracujemy z Tobą w sposób stały to oczywiście niektóre Twoje dane, niezbędne w tym celu, będziemy przetwarzać przez cały okres współpracy, do czasu wycofania wyrażonej zgody lub zgłoszenia skutecznego sprzeciwu czy skutecznego żądania usunięcia danych.

Okres przetwarzania danych może być przedłużony w przypadku, gdy przetwarzanie jest niezbędne do ustalenia, dochodzenia lub obrony przed ewentualnymi roszczeniami, a po tym okresie, jedynie w przypadku i w zakresie, w jakim będą wymagać tego przepisy prawa.

7. Jak umożliwiamy Ci realizację Twoich praw

Dokładamy wszelkich starań, abyś był zadowolony ze współpracy z nami. Pamiętaj jednak, że przysługuje Ci wiele uprawnień, które pozwolą Ci wpłynąć na sposób w jaki przetwarzamy Twoje dane osobowe, a w niektórych wypadkach spowodować zaprzestanie takiego przetwarzania. Te prawa to:

  • prawo dostępu do danych osobowych (uregulowane w art. 15 RODO)
  • prawo do sprostowania danych (uregulowane w art. 16 RODO)
  • prawo do usunięcia danych (uregulowane w art. 17 RODO)
  • prawo do ograniczenia przetwarzania (uregulowane w art. 18 RODO)
  • prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania (uregulowane w art. 21 RODO)
  • prawo do przenoszenia danych (uregulowane w art. 20 RODO)

Aby skorzystać z któregokolwiek z opisanych praw, proszę skontaktuj się z nami przez e-mail, na adres przez który my kontaktowaliśmy się z Tobą, albo na adres [email protected]

6. Skarga do organu nadzorczego

Zgodnie z art. 77 RODO przysługuje Ci prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, w szczególności w państwie członkowskim swojego zwykłego pobytu, swojego miejsca pracy lub miejsca popełnienia domniemanego naruszenia, jeżeli sądzisz, że przetwarzanie danych osobowych Ciebie dotyczące narusza przepisy RODO. W Polsce organem nadzorczym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych – możesz złożyć skargę m.in. pocztą tradycyjną lub pocztą elektroniczną możesz również uzyskać bardziej szczegółowe informacje (w tym aktualne numery telefonów) na stronie internetowej.